Nyheter

     

 

 

Nyheter på HM-Bojs Kennel.

2018-02-14 till 2018-02-16 Otto och Fiffi har fått till en parning varje dag. Nu hoppas vi på valpar i mitten på april.

2018-01-06 och 07 Vi har varit och ställt ut på dels My Dogs nordiska mästerskaps-utställning, dels My Dogs vinnarutställning, där man kvalificerar sig till Crufts i London. Världens största utställning. Stenhård konkurans, så vi blev nöjda att våra hundar fick Verry good båda dagarna, dvs Hm-Bojs Fortuna "Fiffi" och hennes dotter HM-Bojs Jaqulinne "Jackie"

 

2017-12-16 och 17 Vi har varit på Stockholms internationella Vinnarutställning. HM-Bojs Jaqulinne "Jackie" ställes ut för första gången officiellt i juniorklass. Hon fick Excellent men blev inte placerad, 45 Jack Russell ställdes.

Stjärnlidens Jack Othello "Otto" tävlade agility. Två hoppklasser på lördagen. Han nollade alla hinder men sprang lite långsamt så han fick tidsfel. Han fick en 6:e plats och en 8:e plats. Det kvalificerade honom till söndagens final, där han kom på 4:e plats. Han sprang även en officiell agilityklass där han fick 5 fel med tidsfel och fick en 6:e plats.

Tack Mattias Albinsson för du sprang med Otto i ett hopp och ett agility lopp.

 

2017-11-25 Grattis vår Marvin som blev Bästa Valp på Malmös terrierutställning. Grattis även till andra ägaren till Marvin, Lena Lövdahl och Martin som ställde honom så fint.

 

2017-11-06 Nu var det dags att ställa ut HM-Bojs jacquline "Jackie" igen. Växjös internationella utställning men i valpklass som naturligtvis är inofficiell. Det gick bra och hon blev "Bästa Valp" med Hederspris "HP". Troligtvis sista utställningen i valpklass.

 

2017-10-22 Vi har varit och ställt HM-Bojs Jacquline "Jackie" på Blekingemästaren. Hon blev Bästa valp 6-9 månader "BIR" och fick Hederspris "HP".

 

2017-10-15 Idag skulle vår Fiffi och vår Otto fått valpar men det ser ut som om det inte finns några valpar, tyvärr.

 

2017-10-01 Vi har varit i Växjö och tävlat agility med Channie. Ett diskat lopp och ett hopplopp med noll fel. Tyvärr räkte inte tiden till en pinne även om hon sprang sju sekunder under referenstid. Det var två pinnar och hon kom på fjärde plats. 0,58 sekunder från vinst.

 

2017-09-30 Vi har varit och ställt ut HM-bojs Jacquline "Jackie" på Nybros inoficiella utställning. Hon blev Bäst i Rasen "BIR" i valpklass 6-9 månader.

 

2017-09-16 och 17. Vi har varit i Vårgårda på svenska Jack Russell specialen. Utställningen gick så där. Valpklass med HM-Bojs Jaquline "Jackie" blev inte placerad och HM-Bojs Coco Chanell "Channie" fick Very good.

På agilityn gick det mycket bättre. Otto vann hoppklassen och kom tvåa på agilityklassen. Sammanlagt vann han och blev klubbmästare, den första i klubbens historia. Channie sprang på bra och kom trea i hoppklassen men struntade i sista slalompinnen och tog därefter fel hinder så en disk men sammanräknat kom hon ändå trea.

 

2017-08-26 och 27 Vi har varit i Lund och tävlat agility. Placeringarna blev bra. Channie fick bäst som vann Hopp/agilityklass 1 med 0 fel och tog sin andra uppflyttningspinne. Fiffi fick en 6:e plats i agilityklass 1. Otto kom på 3:e plats i Hopp/agilityklass 3 men tyvärr ingen sm-pinne. Tack affe och Mattias som hoppade in i mitt ställe.

 

2017-08-13 Vi på denna kenneln är lite veliga av oss och ville inte ha fler valpkullar i år men eftersom vi inte kan använda Fiffi i avel nästa år pga att vi vill använda Stella i avel och få Channies sista valpkull 2018, passar det bättre att få en valpkull från Fiffi nu.

Fiffi löpte nu och Otto ställde mer än gärna upp på en parning så nu har vi fått till en och väntar valpar i mitten på oktober 2017. Dessa är leveransklara (om det blir några valpar) i mitten på december. Passar bra som julklapp???

 

2017-07-20 Idag flyttade även HM-Bojs King Victor "Frank" till Stockholm. Lycka till lilla sötnos, i livet.

2017-07-20 Idag har vi varit på Evidensia djursjukhus i Helsingborg och gjort ett ultraljud på HM-Bojs King William. Veterinären kunde knappt höra det lilla blåsljud som vår veterinär hört. Med hjälp av ultraljudet kunde hon inte hitta något fel som orsakede ljudet. Han är alltså helt frisk.

En ivrig familj stod och väntade och dit har han nu flyttat, till Viken. Lycka till lille William, i livet.

 

2017-07-17 Nu har HM-Bojs King Henrik "Aski" flyttat till Vaxholm, HM-Bojs King Oliver "Oliver" flyttat till Eslöv och HM-Bojs King Nicklas "Douglas" flyttat till Bromma. Vi önskar er Lycka till i livet alla tre.

2017-07-14 Tyvärr fick vi ett återbud på HM-Bojs King William, pga att han hade enligt veterinären ett litet blåsljud på hjärtat. Vi har redan en ny familj som är intresserade och de har ordnat med en ultraljudsundersökning som vi naturligtvis bekostar och är valpen friskförklarad går den till försäljning.

 

2017-06-25 Alla Channies valpar är tingade. Vi tycker alla valpar får bra hem.

 

2017-06-24 Idag köpter vi halva Ell-Ell`s Ace of Hearts "Marvin". Han delägs av Ell-Ell`s kennel. Vi är väldigt nöjda.

 

2017-06-17 Fiffis tredje och sista valp som ska flytta, flyttade till sitt nya hem idag, till Billdal. Vi önskar Doris (HM-Bojs Jasmine) all Lycka i livet.

 

2017-05-24 Fiffis andra valp har flyttat till Listerby. Lycka till i livet lilla Jollie.

 

2017-05-21 Channies och Spikes valpar föddes. Det blev fem hanar. Allt gick bra sånärsom att för Channie gick vattnet på ytter trappan, när hon skulle ut på morgonen. Sedan hände inget. Inga värkar, inget spekande i lådan, inget hässande. Vi ringde veterinären som tyckte vi skulle vänta ett par timmar. Inget hände efter de timmarna så vi satte oss i bilen och åkte till veterinären. Efter 10 minuter i bilen kom första valpen och innan vi kunde gå in igen kom nästa. Efter det gick allt bra.

 

2017-05-12 Första av Fiffis valpar har flyttat till Järfälla. Lycka till i livet lille Sigge (HM-Bojs Jupiter).

2017-05-07 Alla Fiffi valparna är sålda men de hämtas inte än.

 

2017-04-30 Idag beslöt vi att behålla HM-Bojs Jacquline här på kenneln som vår nya avelstik. Vi kommer att kalla henne Jackie.

 

2017-03-21 Valparna har redan fått sina registreringsnummer.

 

2017-03-14 Fiffi födde helt utan någon dramatik fyra små valpar. Tre tikar och en hane.

 

2017-02-11 Valparna vi förmedlade kontakten till har alla hittat nya hem och eftersom de inte tillhörde kenneln har de helt tagits bort. Snart flyttar de och vi önskar alla tre HM-Bojs Bibiénas "Bibbis" valpar "Lycka till i livet".

 

2016-12-21 Bibbis valpar föddes under dramatiska förhållanden men en tik och två hanar kom till världen. Bibbi är såld till min son Kristian och därför hjälper vi till med försäljningen av valparna.

 

2016-12-12 Så har även HM-Bojs IcaRos "Ozzy" lämnat oss. Lycka till i livet du lilla hjärtegull.

 

2016-11-17 Stiliga och krabbiga HM-Bojs IzziDor "Aldo" flyttade idag utomlands, rättare sagt till Oslo, Norge. LYCKA TILL i livet lille Aldo och hoppas på många fina agilityresultat i framtiden.

 

2016-11-13 Fina HM-Bojs IcaRos "Ozzy" är nu helt såld. Vi passar honom några veckor till så han får vänta med att komma till sitt nya hem i Hovmantorp.

 

2016-11-12 Söta lilla HM-Bojs IsaDora "Tip-Ex" flyttade idag till sina nya ägare i Torslanda. LYCKA TILL I LIVET lilla Tip-Ex och hoppas vi får se många fina resultat från dig på olika tävlingar.

 

2016-11-11 Lilla fina HM-bojs IsaBell "Isa" flyttade till sin andra ägare i Alvesta. Vi önskar henne LYCKA TILL I LIVET och att vi träffas igen om ungefär två år för en valpkull. Vi hoppas även på många fina agilityresultat.

 

2016-11-08 Alla valparna är nu vaccinerade, chipmärkta och veterinärundersökta utan anmärkning. Två med påpekande om smal underkäke men det brukar ordna till sig när de växer.

 

Vi förmedlade en valpkull "Mops" åt annan ägare. Tyvärr gick det inte så bra och inga valpar överlevde

 

2016-09-29 Valparna har fått sina registreringsnummer, se vidare under valpkullar.

 

2016-09-13 Channie fick sin tredje valpkull. Efter en relativt lätt förlossning kom först en hane, sedan två tikar och sist en hane.

Den ena tiken var tingad redan första veckan, den andra tiken tänkte vi sälja på halvfoder om lämplig person/familj finns. Den ena hanen ser ut att bli tingad i vecka två.

De har fått namn: HM-Bojs IzziDor, HM-Bojs IcaRos, HM-Bojs IsaBell och HM-Bojs IsaDora.

 

2016-08-13 Utställning i Ronneby och den som fick bäst var HM-Bojs Honey "Stella" som fick Excellent och blev andra bästa junior. HM-Bojs Fortuna "Fiffi" fick också bra, hon fick "very good" och blev 4 i öppna klassen.

 

2016-08-07 Fortfarande på tävling i Ystad var det först ett agilitylopp och sedan ett hopplopp.

I agilityloppet blev hon nog nervös i slalomet och började nosa. Hon gick aldrig ur slalomet men domaren tyckte hon gjorde det och gav 5 fel. Då ska man börja om från början vilket vi inte gjorde och därför blev det ett diskat lopp (inga andra fel).

 

I Hopp/agility loppet kände hon sig säkrare och sprang på, noll fel 2,22 sekunder under referenstid och tog sin första hopp/agility uppflyttningspinne. Vi kom även där på en 6:e plats. Nu återstår två Hopp/agility pinnar och en Agility pinne till uppflytt i klass 2, men det får vänta till efter valparna kommit + 75 dagar.

Fiffi tävlade också men diskade sig.

 

2016-08-06 Vi har varit i Ystad och tävlat agility. Det gick väldigt bra för Channie även om hon mår väldigt illa och knappt äter troligtvis för att hon är med valpar.

Hon hade problem med slalomet i alla loppen på lördagen men i sista hopploppet krånglade hon sig försiktigt igenom slalomet och fick 0,47 tidsfel, dvs ingen uppflyttningspinne men en 6:e plats och det hade kunnat vara 7 pinnar så noll fel hade bivit pinne. Hon fick i alla fall ett pris.

Fiffi tävlade också men diskade sig i alla loppen.

Bella tävlade ett agility klass 2 lopp. Hon hade inga hinderfel men lite tidsfel och hon hamnade på en 8:e plats/36 deltagare. Hon fyller snart 12 år och gör ändå bra lopp.

 

2016-07-31 På internationell utställning i Ransäter fick HM-Bojs Fortuna "Fiffi" Excellent med CK dvs alla som får CK tycker domaren är värda att få certifikatet. Efter det valde domaren bland de åtta tikarna som fått CK och då blev Fiffi fyra. Så hon blev alltså fjärde bästa tik.

 

2016-07-30 På terrieruställning i Torsby fick HM-Bojs Fortuna "Fiffi" Excellent och blev andra bästa tik i öppenklass.

 

2016-07-21 -24 Otto har varit och tävlat agility på Hulahoppet i Kungälv. I tre av hopploppen nollade han på hinder men fick lite tidsfel. kom på plats 70/118 starter, 49/140 starter och 69/145 starter. Med tanke på de bra ekipagen som var där är det ett bra resultat.

 

2016-07-13 Channie och Baltazar fick till en parning så nu hoppas vi på valpar i mitten på september.

 

2016-05-21 och 22 Stella och Fiffi har varit på Hässleholms internationella utställning, där de fick "verry good" båda två. De var också på Hörbys terrierutställning och även där fick Stella "verry good".

 

2016-02-27 Stella och hennes fodervärd har varit på Hässleholms valp och veteranutställning.

Det var 24 jack russells som ställde ut och det var åtta stycken i Stellas klass. Hon blev andra bästa valp 6-9 månader. Grattis till dem båda, ni är helt fantastiskt duktiga.

 

2016-02-26 Idag skulle Fiffi fått valp eller valpar om det blivit något men tyvärr tog nog inte parningen som var lite tveksam.

 

2016-01-10 och 11 Vi var på My Dog och ställde. Fiffi fick "bara" Verry Good, hon behöver växa till sig lite i omfång men det kommer när hon blir äldre. Hon var med i en avelsklass, där hennes pappa Iona High Roller "Bently" var avelshane. De fick Hederspris.

Grattis till honom och ägarna Sofie från kennel Opalsprings och Ingrid från kennel Glenriska.

 

2015-12-26 Eventuellt fick Otto till en parning med Fiffi. Vi får se längre fram om det blir några valpar mellan dem. Annars får vi troligtvis vänta till nästa år. Channie har ännu inte löpt så vi hoppas på henne.

 

2015-12-18 Vi har sålt lille HM-Bojs Heroe "Hero" till fodervärdarna.

Vi önskar honom all lycka i värden och kanske vi ändå får låna honom i framtiden för utställning och avel.

 

2015-09-19 Även lille HM-Bojs Heroe "Hero" har fått nytt hem men han finns i närheten så vi kan använda honom som avelshund ändå. Han är alltså foderhund men vi kommer att ställa ut honom och förhoppningsvis få honom meriterad. Vi önskar honom lycka till.

 

2015-09-11 Nu har även HM-Bojs Heaven "Molly" fått ett nytt hem. Vi önskar henne all lycka i värden.

 

2015-09-05 Vi har varit på Ölands nationella utställning och ställt ut Fiffi. Hon fick Excellent med Certifikatskvallite´(CK) och blev tredje bästa tik.

 

Även HM-Bojs Hope har fått nytt hem nu. Vi hoppas hon får det bra i livet och lycka till.

 

2015-08-26 Nu har även HM-Bojs Honey "Stella" åkt till sin fodervärd. Vi önskar henne lycka till och vi kommer snart att ses igen.

 

2015-08-25 Valparna är nu åtta veckor. Alla är veterinärundersökta utan anmärkning. De är chipmärkta, vaccinerade och avmaskade. Alla fick sina registreringsnumer för flera veckor sedan, så nu är de klara för att flytta allihopa.

 

HM-Bojs Heartbreak har lämnat oss och flyttat till sin nya familj i Hässleholm. Vi önskar henne lycka till i livet lilla gumman och vi hoppas få se dig på utställningar i fortsättningen.

 

HM-Bojs Euphoria "Sally" har nu åkt hem till sitt hem i

Gråbo. Vi är inte länghre ägare till henne och vi önskar henne och hennes familj fortsatt lycka till i livet.

2015-07-10 och 11. Fiffi har varit i Tvååker och ställts ut på dels internationell och dels nationell utställning. Den 10 juli fick hon Excellent med Certifikatskvallité (CK) blev andra bästa unghund och den 11 juli fick hon Excellent. Tack Ingrid som ställde henne.

 

2015-07-04. Vi har varit och tävlat på Guldagilityn i Kalmar.

Channie gjorde ett helnollat lopp i agilityklass 1 och fick sin första uppflyttningspinne.

 

2015-05-09. Channie har varit och tävlat. Gjorde sitt första helnollade lopp. Hon sprang 7,32 sekunder under referenstid. Annars mycket diskningar.

 

2015-05-02. Otto har varit och tävlat agility. Det blev mycket diskningar men som bäst kom han på en 13 plats och då i klass 3 med 57 startande hundar.

 

2015-05-01 HM-Bojs Euphoria "Sally" och Saltisgårdens Bolt action "Ibsen" har parat sig och vi hoppas på fina valpar i sommar. Se vidarepå grå listen under "Valpkullar".

 

2015-05-01 Vår Otto och Piddelinjens Glittra Trassel "Candice" har parat sig. vi hoppas på fina valpar

 

2015-03-28 Nu har även HM-Bojs Gucci åkt till sitt nya hem i Norge. Vi önskar honom allt gott i sitt fortsatta liv.

 

2015-03-28 Vi har varit på internationell utställning i Malmö.

HM-Bojs Fortuna "Fiffi" fick Excellent och blev tredje bästa junior

 

2015-03-08 HM-Bojs Garbo är också såld och har flyttat till sitt nya hem i Älmhult. Lycka till nu lilla gumman.

 

2015-03-07 HM-Bojs Lady Gagga är såld och har åkt till sitt nya hem i Göteborg. Lycka till i livet, sötnosen.

 

2015-03-03 Valparna är nu Veterinärsbesiktigade utan anmärkning. De är också vaccinerade och chipmärkta.

 

2015-02-19 Valparna är nu helförsäkrade och även Dolda fel försäkrade.

 

2015-02-07 Äntligen en agilitytävling. denna gången i Karlshamn. Otto fick som bäst en 10 plats.

 

2015-01-23 Valparna är nu registrerade i svenska kennelklubben. Se mer på "valpkullar".

Vi på kenneln:

Kennelägare Kerstin Svensson med Stjärnlidens Jack Bella Notte

Kennelägare Affe svensson med HM-Bojs Fortuna "Fiffi".

Vår avelshane

Stjärnlidens Jack Othello

"Otto"

Vår avelstik HM-Bojs Coco Chanell "Channie"

Vår avelstik HM-Bojs Fortuna "Fiffi"

Vår avelstik på foder

HM-Bojs Honey "Stella"

Vår blivande avelstik på foder

HM-Bojs IsaBell

"Isa"

Vår blivande avelstik.

HM-Bojs Jacquline "Jackie"

Vår blivande avels hane

Ell-Ells Ace of Hearts

"Marvin"

2014-01-03 Vi har varit på "My Dog" i Göteborg, en av Sveriges största utställningar.

HM-Bojs Euphoria "Sally" ställdes officiellt för första gången och så bra det gick, Excellent med väldigt fin kritik.

Vår uppfödning HM-Bojs Denebola fick också Excellent också med väldigt bra kritik.

Vi ställde upp med en uppfödargrupp och kom tvåa men fick ändå hederspris. Hundarna och förarna i gruppen var jag (Kerstin) med Channie, Malin med Doris, Camilla med Zacco och Jenny med Sally. Tack alla.

Vi ställde även upp i en avelsgrupp med Stjärnlidens Jack Kassiopeia "Kassie" och vi blev bästa grupp med hederspris.

Stora ringen blev det och där kom vi på tredje plats.

Tack alla ägare till hundarna, Lena med Whiskey, Malin med Doris, Camilla med Zacco och Jenny med Sally samt Fanny och Anders som hjälpte till i stora ringen.