Nyheter

Vår blivande avelstik på foder,

HM-Bojs Miss Lee

"Liza"

Vår blivande avelstik på foder

HM-Bojs IsaBell

"Isa"

Vår avels hane

Ell-Ells Ace of Hearts

"Marvin"

 

 

Nyheter på HM-Bojs Kennel.

2018-11-28 Idag köpte vi tillbaka HM-Bojs Jasmin igen. Denna gången får hon stanna, åtminstone en lång tid framöver. Synd att hon behövt flytta fram och tillbaka och sedan en gång till. Hos oss är hon en jättego hund. Kelen och tillmötesgående. Jackie är överlycklig och har nu någon att leka med. Även Fiffi har tagit henne tillbaka som den förlorade dottern.

 

2018-11-25 HM-Bojs Jacqulinne "Jackie" har varit och ställt ut på Blekingemästaren. Det gick bra och hon blev bäst i rasen "BIR" och Tvåa i gruppen "BIG 2".

 

2018-11-01 Nu flyttade även HM-Bojs Mario Bros "Sixten" till sitt nya hem. Lycka till i livet Sixten och Lycka till familjen

 

2018-10-27 Även lilla söta HM-Bojs Miss Lee "Mussli" har flyttat till sin familj. Hon får många kompisar eftersom hon ska bo på Stjärnlidens kennel. Hon är köpt på helfoder och kommer förhoppningsvis tillbaka för två valpkullar. Lycka till i livet lilla sötnos.

 

2018-10-21 Nu har även vårt lilla gull HM-Bojs Mad Max "Max" flyttat till sin familj i Strängnäs

Lycka till i livet lilla gull.

 

2018-10-20 Idag har vår HM-Bojs Marilyn Monroe "Mimmi" flyttat till Åby. Vi önskar henne all lycka i världen, lilla sötnosen.

 

2018-09-23 Vi har varit och tävlat agility. Kerstin och Fiffi. Hon diskade sig i alla lopp men fina lopp ändå.

HM-Bojs IsaBell "Isa" som vi äger halva, var där med matte Emmelie och tävlade. De gjorde helt fantastiska lopp. I hoppklass fick de en retfull vägran men i övrigt vilket lopp. I agilityklass flöt det på väldigt bra och de vann klassen med noll fel och nästan 23 sekunder under referenstiden. Det var deras första gång de tävlade officiellt i agilityklass. Stort GRATTIS till dem båda.

 

2018-08-25 Sent på kvällen kom äntligen Channies och Tennis första valp, en hane, sedan en tik båda så fina. Sedan kom det en valp som tyvärr dött. Den var fullt gången men något hade hänt den på vägen. Snyft, en tik. Efter det kom en hane och sedan en tik. Alla så fina.

 

2018-08-11 HM-Bojs Jaquline "Jackie" fick Excellent och blev 4:e bästa juniortik /7 på Ronnebys nationella utställning

 

2018-08-01 HM-Bojs Jasmine "Doris" har flyttat till en mycket trevlig farbror i Karlskrona. Lycka till lilla söta gumman.

 

2018-07-21 och 22 Vi har varit och tävlat agility i Munkfors. Fiffi diskade alla sina klass 1 lopp. Channie vann sina båda agility klass 2 lopp och kom tvåa i sina hopp klass 2 lopp men med lite fel så inga pinnar. Otto kom trea i båda sina agilityklass 3 lopp men inga SM-pinnar

 

2018-07-06 och 07 Vi har varit på utställning med HM-Bojs Jaquline "Jackie" i Tvååker. Första dagen gick hon bra och ställde upp sig bra, fick då Excellent med certifikatskvallité (CK) och vann sin klass dvs bästa juniortik. Nästa dag tyckte hon det var tråkigt, gick inte bra och stod lite uttråkad. Då fick hon "Very good" men vann klassen ändå och blev därmed bästa juniortik även den dagen.

 

2018-06-25 HM-Bojs Legolas "Pepsi" flyttade idag. All lycka till dig lilla goding.

 

2018-06-24 Idag har vi varit hos Raaw Grand Slam "Tennis" med HM-Bojs Coco Chanell "Channie". De fick till en parning (och även en parning den 26/6), så nu hoppas vi på valpar runt 26 augusti.

 

2018-06-19 Nu har även HM-Bojs Leonardo "Nocco" flyttat. Han flyttar till Lessebo. Lycka till i livet lilla goa Nocco.

 

2018-06-16 Idag flyttade HM-Bojs Lady Bird "Elsa" till Lyckeby. Vi önskar henne all lycka i livet.

2018-06-12 Idag har valparna varit och chipmärkts, vaccinerats och veterinärundersökts. de var helt utan anmärkning. Härligt

 

2018-06-10 Vi har varit och tävlat med Channie igen, denna gång i Ronneby. Channie vann ett agilitylopp men fick förargliga fem fel på vippen. Däremot kom hon tvåa i ett hopplopp som var helnollat och tog sin femte agility/hopp pinne. Nu kan vi ansöka om att få diplom och hon kan titulera sig AgHD1. Nu har vi flyttat upp till klass två i både hoppklass och agilityklass.

 

2018-06-06 Channie och jag har varit i Växjö och tävlat agility, Hon helnollade sig i ett hopplopp och ett agilitylopp och är därmed klar för klass 2. Hon kom på andra plats i båda loppen.

2018-06-02 Channie och jag (Kerstin) har varit och tävlat agility i Torsås. Ett agilitylopp och tre hopplopp. Channie tävlade bra och vann två av hopploppen, ett helnollat och fick därmed uppflyttningspinne. Det var hennes tredje uppflyttningspinne så nu får hon tävla i klass 2, memn vi väntar på den sista agilitypinnen innan vi flyttar upp helt. Hon tog även en femteplacering och diskade sig i agilityloppet.

 

2018-05-12 och 13 Otto och jag (Kerstin) har varit och tävlat agility i Växjö. Han diskade första agilityloppet (lördag) men helnollade sig på hopploppet. På söndagen hoppade han av balansen för tidigt och höll på att ta ett hopphinder från fel håll det resulterade i 10 fel och på hopploppet fick han 0,86 tidsfel. Synd, kunde blivit ett cert om han sprungit lite fortare (och jag).

Under tiden ställde Ell-Ells kennel ut Marvin båda dagarna. Han vann juniorklass båda dagarna och fick Excellent med CK. På söndagen blev han dessutom 3:e bästa hane. Han har bara ställt tre gånger och blivit 3:e bästa hane två av dessa. Fin hane.

 

2018-04-30 Alla valparna är tingade så nu får vi bara njuta av dem när de växer upp

 

2018-04-29 Ell-Ells Ace of Hearts "Marvin" som vi köpt halva av Ell-Ells kennel, var på utställning i Västerås. Där fick han Excellent med Certifikatskvalite "CK" och blev tredje bästa hane. Det var hans första oficiella utställning så det kan bli lovande.

 

2018-04-17 Nu kom de äntligen Otto och Fiffis valpar. En tik och två hanar.

 

2018-02-14 till 2018-02-16 Otto och Fiffi har fått till en parning varje dag. Nu hoppas vi på valpar i mitten på april.

 

2018-01-06 och 07 Vi har varit och ställt ut på dels My Dogs nordiska mästerskaps-utställning, dels My Dogs vinnarutställning, där man kvalificerar sig till Crufts i London. Världens största utställning. Stenhård konkurans, så vi blev nöjda att våra hundar fick Verry good båda dagarna, dvs Hm-Bojs Fortuna "Fiffi" och hennes dotter HM-Bojs Jaqulinne "Jackie"

 

2017-12-16 och 17 Vi har varit på Stockholms internationella Vinnarutställning. HM-Bojs Jaqulinne "Jackie" ställes ut för första gången officiellt i juniorklass. Hon fick Excellent men blev inte placerad, 45 Jack Russell ställdes.

Stjärnlidens Jack Othello "Otto" tävlade agility. Två hoppklasser på lördagen. Han nollade alla hinder men sprang lite långsamt så han fick tidsfel. Han fick en 6:e plats och en 8:e plats. Det kvalificerade honom till söndagens final, där han kom på 4:e plats. Han sprang även en officiell agilityklass där han fick 5 fel med tidsfel och fick en 6:e plats.

Tack Mattias Albinsson för du sprang med Otto i ett hopp och ett agility lopp.

 

2017-11-25 Grattis vår Marvin som blev Bästa Valp på Malmös terrierutställning. Grattis även till andra ägaren till Marvin, Lena Lövdahl och Martin som ställde honom så fint.

 

2017-11-06 Nu var det dags att ställa ut HM-Bojs jacquline "Jackie" igen. Växjös internationella utställning men i valpklass som naturligtvis är inofficiell. Det gick bra och hon blev "Bästa Valp" med Hederspris "HP". Troligtvis sista utställningen i valpklass.

 

2017-10-22 Vi har varit och ställt HM-Bojs Jacquline "Jackie" på Blekingemästaren. Hon blev Bästa valp 6-9 månader "BIR" och fick Hederspris "HP".

 

2017-10-15 Idag skulle vår Fiffi och vår Otto fått valpar men det ser ut som om det inte finns några valpar, tyvärr.

 

2017-10-01 Vi har varit i Växjö och tävlat agility med Channie. Ett diskat lopp och ett hopplopp med noll fel. Tyvärr räkte inte tiden till en pinne även om hon sprang sju sekunder under referenstid. Det var två pinnar och hon kom på fjärde plats. 0,58 sekunder från vinst.

 

2017-09-30 Vi har varit och ställt ut HM-bojs Jacquline "Jackie" på Nybros inoficiella utställning. Hon blev Bäst i Rasen "BIR" i valpklass 6-9 månader.

 

2017-09-16 och 17. Vi har varit i Vårgårda på svenska Jack Russell specialen. Utställningen gick så där. Valpklass med HM-Bojs Jaquline "Jackie" blev inte placerad och HM-Bojs Coco Chanell "Channie" fick Very good.

På agilityn gick det mycket bättre. Otto vann hoppklassen och kom tvåa på agilityklassen. Sammanlagt vann han och blev klubbmästare, den första i klubbens historia. Channie sprang på bra och kom trea i hoppklassen men struntade i sista slalompinnen och tog därefter fel hinder så en disk men sammanräknat kom hon ändå trea.

 

2017-08-26 och 27 Vi har varit i Lund och tävlat agility. Placeringarna blev bra. Channie fick bäst som vann Hopp/agilityklass 1 med 0 fel och tog sin andra uppflyttningspinne. Fiffi fick en 6:e plats i agilityklass 1. Otto kom på 3:e plats i Hopp/agilityklass 3 men tyvärr ingen sm-pinne. Tack affe och Mattias som hoppade in i mitt ställe.

 

2017-08-13 Vi på denna kenneln är lite veliga av oss och ville inte ha fler valpkullar i år men eftersom vi inte kan använda Fiffi i avel nästa år pga att vi vill använda Stella i avel och få Channies sista valpkull 2018, passar det bättre att få en valpkull från Fiffi nu.

Fiffi löpte nu och Otto ställde mer än gärna upp på en parning så nu har vi fått till en och väntar valpar i mitten på oktober 2017. Dessa är leveransklara (om det blir några valpar) i mitten på december. Passar bra som julklapp???

 

2017-07-20 Idag flyttade även HM-Bojs King Victor "Frank" till Stockholm. Lycka till lilla sötnos, i livet.

2017-07-20 Idag har vi varit på Evidensia djursjukhus i Helsingborg och gjort ett ultraljud på HM-Bojs King William. Veterinären kunde knappt höra det lilla blåsljud som vår veterinär hört. Med hjälp av ultraljudet kunde hon inte hitta något fel som orsakede ljudet. Han är alltså helt frisk.

En ivrig familj stod och väntade och dit har han nu flyttat, till Viken. Lycka till lille William, i livet.

 

2017-07-17 Nu har HM-Bojs King Henrik "Aski" flyttat till Vaxholm, HM-Bojs King Oliver "Oliver" flyttat till Eslöv och HM-Bojs King Nicklas "Douglas" flyttat till Bromma. Vi önskar er Lycka till i livet alla tre.

2017-07-14 Tyvärr fick vi ett återbud på HM-Bojs King William, pga att han hade enligt veterinären ett litet blåsljud på hjärtat. Vi har redan en ny familj som är intresserade och de har ordnat med en ultraljudsundersökning som vi naturligtvis bekostar och är valpen friskförklarad går den till försäljning.

 

2017-06-25 Alla Channies valpar är tingade. Vi tycker alla valpar får bra hem.

 

2017-06-24 Idag köpter vi halva Ell-Ell`s Ace of Hearts "Marvin". Han delägs av Ell-Ell`s kennel. Vi är väldigt nöjda.

 

2017-06-17 Fiffis tredje och sista valp som ska flytta, flyttade till sitt nya hem idag, till Billdal. Vi önskar Doris (HM-Bojs Jasmine) all Lycka i livet.

 

2017-05-24 Fiffis andra valp har flyttat till Listerby. Lycka till i livet lilla Jollie.

 

2017-05-21 Channies och Spikes valpar föddes. Det blev fem hanar. Allt gick bra sånärsom att för Channie gick vattnet på ytter trappan, när hon skulle ut på morgonen. Sedan hände inget. Inga värkar, inget spekande i lådan, inget hässande. Vi ringde veterinären som tyckte vi skulle vänta ett par timmar. Inget hände efter de timmarna så vi satte oss i bilen och åkte till veterinären. Efter 10 minuter i bilen kom första valpen och innan vi kunde gå in igen kom nästa. Efter det gick allt bra.

 

2017-05-12 Första av Fiffis valpar har flyttat till Järfälla. Lycka till i livet lille Sigge (HM-Bojs Jupiter).

2017-05-07 Alla Fiffi valparna är sålda men de hämtas inte än.

 

2017-04-30 Idag beslöt vi att behålla HM-Bojs Jacquline här på kenneln som vår nya avelstik. Vi kommer att kalla henne Jackie.

 

2017-03-21 Valparna har redan fått sina registreringsnummer.

 

2017-03-14 Fiffi födde helt utan någon dramatik fyra små valpar. Tre tikar och en hane.

 

2017-02-11 Valparna vi förmedlade kontakten till har alla hittat nya hem och eftersom de inte tillhörde kenneln har de helt tagits bort. Snart flyttar de och vi önskar alla tre HM-Bojs Bibiénas "Bibbis" valpar "Lycka till i livet".

 

2016-12-21 Bibbis valpar föddes under dramatiska förhållanden men en tik och två hanar kom till världen. Bibbi är såld till min son Kristian och därför hjälper vi till med försäljningen av valparna.

 

2016-12-12 Så har även HM-Bojs IcaRos "Ozzy" lämnat oss. Lycka till i livet du lilla hjärtegull.

 

2016-11-17 Stiliga och krabbiga HM-Bojs IzziDor "Aldo" flyttade idag utomlands, rättare sagt till Oslo, Norge. LYCKA TILL i livet lille Aldo och hoppas på många fina agilityresultat i framtiden.

 

2016-11-13 Fina HM-Bojs IcaRos "Ozzy" är nu helt såld. Vi passar honom några veckor till så han får vänta med att komma till sitt nya hem i Hovmantorp.

 

2016-11-12 Söta lilla HM-Bojs IsaDora "Tip-Ex" flyttade idag till sina nya ägare i Torslanda. LYCKA TILL I LIVET lilla Tip-Ex och hoppas vi får se många fina resultat från dig på olika tävlingar.

 

2016-11-11 Lilla fina HM-bojs IsaBell "Isa" flyttade till sin andra ägare i Alvesta. Vi önskar henne LYCKA TILL I LIVET och att vi träffas igen om ungefär två år för en valpkull. Vi hoppas även på många fina agilityresultat.

 

2016-11-08 Alla valparna är nu vaccinerade, chipmärkta och veterinärundersökta utan anmärkning. Två med påpekande om smal underkäke men det brukar ordna till sig när de växer.

 

Vi förmedlade en valpkull "Mops" åt annan ägare. Tyvärr gick det inte så bra och inga valpar överlevde

 

2016-09-29 Valparna har fått sina registreringsnummer, se vidare under valpkullar.

 

2016-09-13 Channie fick sin tredje valpkull. Efter en relativt lätt förlossning kom först en hane, sedan två tikar och sist en hane.

Den ena tiken var tingad redan första veckan, den andra tiken tänkte vi sälja på halvfoder om lämplig person/familj finns. Den ena hanen ser ut att bli tingad i vecka två.

De har fått namn: HM-Bojs IzziDor, HM-Bojs IcaRos, HM-Bojs IsaBell och HM-Bojs IsaDora.

 

2016-08-13 Utställning i Ronneby och den som fick bäst var HM-Bojs Honey "Stella" som fick Excellent och blev andra bästa junior. HM-Bojs Fortuna "Fiffi" fick också bra, hon fick "very good" och blev 4 i öppna klassen.

 

2016-08-07 Fortfarande på tävling i Ystad var det först ett agilitylopp och sedan ett hopplopp.

I agilityloppet blev hon nog nervös i slalomet och började nosa. Hon gick aldrig ur slalomet men domaren tyckte hon gjorde det och gav 5 fel. Då ska man börja om från början vilket vi inte gjorde och därför blev det ett diskat lopp (inga andra fel).

 

I Hopp/agility loppet kände hon sig säkrare och sprang på, noll fel 2,22 sekunder under referenstid och tog sin första hopp/agility uppflyttningspinne. Vi kom även där på en 6:e plats. Nu återstår två Hopp/agility pinnar och en Agility pinne till uppflytt i klass 2, men det får vänta till efter valparna kommit + 75 dagar.

Fiffi tävlade också men diskade sig.

 

2016-08-06 Vi har varit i Ystad och tävlat agility. Det gick väldigt bra för Channie även om hon mår väldigt illa och knappt äter troligtvis för att hon är med valpar.

Hon hade problem med slalomet i alla loppen på lördagen men i sista hopploppet krånglade hon sig försiktigt igenom slalomet och fick 0,47 tidsfel, dvs ingen uppflyttningspinne men en 6:e plats och det hade kunnat vara 7 pinnar så noll fel hade bivit pinne. Hon fick i alla fall ett pris.

Fiffi tävlade också men diskade sig i alla loppen.

Bella tävlade ett agility klass 2 lopp. Hon hade inga hinderfel men lite tidsfel och hon hamnade på en 8:e plats/36 deltagare. Hon fyller snart 12 år och gör ändå bra lopp.

 

2016-07-31 På internationell utställning i Ransäter fick HM-Bojs Fortuna "Fiffi" Excellent med CK dvs alla som får CK tycker domaren är värda att få certifikatet. Efter det valde domaren bland de åtta tikarna som fått CK och då blev Fiffi fyra. Så hon blev alltså fjärde bästa tik.

 

2016-07-30 På terrieruställning i Torsby fick HM-Bojs Fortuna "Fiffi" Excellent och blev andra bästa tik i öppenklass.

 

2016-07-21 -24 Otto har varit och tävlat agility på Hulahoppet i Kungälv. I tre av hopploppen nollade han på hinder men fick lite tidsfel. kom på plats 70/118 starter, 49/140 starter och 69/145 starter. Med tanke på de bra ekipagen som var där är det ett bra resultat.

 

2016-07-13 Channie och Baltazar fick till en parning så nu hoppas vi på valpar i mitten på september.

 

2016-05-21 och 22 Stella och Fiffi har varit på Hässleholms internationella utställning, där de fick "verry good" båda två. De var också på Hörbys terrierutställning och även där fick Stella "verry good".

 

2016-02-27 Stella och hennes fodervärd har varit på Hässleholms valp och veteranutställning.

Det var 24 jack russells som ställde ut och det var åtta stycken i Stellas klass. Hon blev andra bästa valp 6-9 månader. Grattis till dem båda, ni är helt fantastiskt duktiga.

 

2016-02-26 Idag skulle Fiffi fått valp eller valpar om det blivit något men tyvärr tog nog inte parningen som var lite tveksam.

 

2016-01-10 och 11 Vi var på My Dog och ställde. Fiffi fick "bara" Verry Good, hon behöver växa till sig lite i omfång men det kommer när hon blir äldre. Hon var med i en avelsklass, där hennes pappa Iona High Roller "Bently" var avelshane. De fick Hederspris.

Grattis till honom och ägarna Sofie från kennel Opalsprings och Ingrid från kennel Glenriska.

 

 

2014-01-03 Vi har varit på "My Dog" i Göteborg, en av Sveriges största utställningar.

HM-Bojs Euphoria "Sally" ställdes officiellt för första gången och så bra det gick, Excellent med väldigt fin kritik.

Vår uppfödning HM-Bojs Denebola fick också Excellent också med väldigt bra kritik.

Vi ställde upp med en uppfödargrupp och kom tvåa men fick ändå hederspris. Hundarna och förarna i gruppen var jag (Kerstin) med Channie, Malin med Doris, Camilla med Zacco och Jenny med Sally. Tack alla.

Vi på kenneln:

Vår avelshane

Stjärnlidens Jack Othello

"Otto"

Kennelägare Affe svensson med HM-Bojs Fortuna "Fiffi".

Kennelägare Kerstin Svensson med Stjärnlidens Jack Bella Notte

HM-Bojs Coco Chanell "Channie"

Channie är tagen ur avel men fortsätter tävla agility

Vår avelstik HM-Bojs Fortuna "Fiffi"

Vår avelstik på foder

HM-Bojs Honey "Stella"

Vår blivande avelstik.

HM-Bojs Jacquline "Jackie"

Vi ställde även upp i en avelsgrupp med Stjärnlidens Jack Kassiopeia "Kassie" och vi blev bästa grupp med hederspris.

Stora ringen blev det och där kom vi på tredje plats.

Tack alla ägare till hundarna, Lena med Whiskey, Malin med Doris, Camilla med Zacco och Jenny med Sally samt Fanny och Anders som hjälpte till i stora ringen.